Bezwaar maken tegen gemeentelijke belastingen en WOZ waarde

Bent u het niet eens met één of meer aanslagen of met de vastgestelde WOZ-waarde? Dan kunt u hiertegen bezwaar maken.

Wilt u bezwaar maken tegen één of meer aanslagen of met de vastgestelde WOZ-waarde, dan kunt u het onderstaande online formulier bezwaarschrift gemeentelijke belastingen gebruiken. U kunt dit formulier ook gebruiken als u op 1 januari geen eigenaar/gebruiker meer was van het pand waarvoor u OZB moet betalen. Ook als voor de OZB ten onrechte het niet-woning tarief is gehanteerd, is dit formulier van toepassing.

Bezwaarschrift gemeentelijke belastingen

Bezwaarschrift WOZ waarde

Indien u het niet eens bent met de vastgestelde WOZ-waarde en uw pand is een niet-woning of een woning, dan kunt u voor het indienen van het bezwaarschrift gebruik maken van ons online formulier. Het is van belang dat u op het formulier duidelijk aangeeft waarom u de vastgestelde waarde onjuist vindt.

Bezwaarschrift WOZ-waarde

Snel en informeel bezwaar

Als gemeente kunnen we ons goed voorstellen dat het formele traject van bezwaar indienen voor u ingewikkeld is en u graag sneller antwoord wilt op uw bezwaar.

Wij geven u de mogelijkheid om direct, informeel, telefonisch contact op te nemen met de gemeente als u het niet eens bent met één of meer aanslagen of met de WOZ-waarde. U belt dan met de gemeente op het nummer 0597 617 555. Wij zullen dan proberen u zo snel mogelijk, uiterlijk binnen zes weken na de dagtekening van de aanslag, antwoord te geven. Eventuele wijzigingen zullen dan gelijk worden verwerkt.

Afspraak maken

Wilt u dit liever persoonlijk regelen op het gemeentehuis, dan moet u hiervoor een afspraak maken. Uw voordeel: u wordt op de afgesproken tijd geholpen en hoeft dus niet (lang) te wachten.

Direct een afspraak maken