• Programma Nationale Dodenherdenking

30 april 2018

Op 4 mei vindt elk jaar in Nederland de Nationale Dodenherdenking plaats. Tijdens de dodenherdenking wordt om 20.00 uur in het hele land twee minuten stilte in acht genomen voor alle slachtoffers van oorlogssituaties en vredesmissies. In Oude Pekela, Nieuwe Pekela en Boven Pekela worden jaarlijks Nationale dodenherdenkingen georganiseerd. Dit jaar is het thema van de 4 mei herdenking ‘Jaar van verzet’.

• Oranjebevrijdingsconcert in De Kiepe

26 april 2018

Jaarlijks organiseert het Oranjebevrijdingscomité Pekela (OBCP) het Oranje bevrijdingsconcert. Dit jaar wordt het concert georganiseerd op zaterdag 28 april 2018 in Ontmoetingscentrum De Kiepe in Nieuwe Pekela.

• Burgemeester Kuin reikt lintje uit aan vier Pekelders

26 april 2018

Op donderdag 26 april 2018 reikte burgemeester Jaap Kuin een Koninklijke Onderscheiding uit aan vier decorandi. Het gaat om de heer Bruintjes, mevrouw Vlietstra, de heer de Geus en de heer Westers. De uitreiking van de lintjes vond plaats in MFC de Binding.

• Publiek Vervoer voor pashouders Wmo

23 april 2018

Vanaf 9 april 2018 gaat het Publiek Vervoer rijden voor alle pashouders Wmo van de gemeente Pekela.

• Programma feest- en gedenkweek

18 april 2018

Het Oranje Bevrijdings Comité Pekela (OBCP) heeft het programma van de feest- en gedenkweek gepubliceerd.

• Inzaaien Kooistralocatie

12 april 2018

Op donderdag 12 april 2018 zaaiden wethouder Hennie Hemmes en prijswinnaar mevrouw Inge Dekker de Kooistralocatie (hoek van Raadhuislaan en Feiko Clockstraat) in met gras en een kruidenmengsel. Het kruidenmengsel is aangeboden door mevrouw Dekker zelf.

• Officiële bekendmakingen via Overheid.nl

10 april 2018

Vanaf 10 april 2018 vindt u de officiële bekendmakingen van de gemeente Pekela niet meer in het Elektronisch Gemeenteblad op Pekela.nl, maar op Officielebekendmakingen.nl Dit is onderdeel van de website Overheid.nl.

• Gebouwsensor gemeentehuis Pekela

04 april 2018

Weten wat de gebouwsensor van het gemeentehuis Pekela in Oude Pekela registreert?

• Gewijzigde openingstijden en huisvuilinzameling rond Pasen

04 april 2018

Het gemeentehuis is op vrijdag 30 maart 2018 (Goede vrijdag) en maandag 2 april 2018 (Tweede Paasdag) gesloten.