Burgemeester Kuin reikt lintje uit aan vier Pekelders

Op donderdag 26 april 2018 reikte burgemeester Jaap Kuin een Koninklijke Onderscheiding uit aan vier decorandi. Het gaat om de heer Bruintjes, mevrouw Vlietstra, de heer de Geus en de heer Westers. De uitreiking van de lintjes vond plaats in MFC de Binding.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De vier decorandi mogen zich na de uitreiking op donderdag 26 april 2018 Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

De heer Jan Bruintjes (79 jaar) uit Oude Pekela

De heer Bruintjes is al sinds 1953 lid van Voetbalvereniging Noordster. Na zijn actieve voetbalcarrière is hij vanaf 1970 vrijwilliger van de vereniging. Hij is begonnen als jeugdtrainer, was leider van het eerste elftal, vertrouwd gezicht in de kantine en maakte deel uit van het schoonmaakteam. Sinds 2010 is de heer Bruintjes redacteur van clubblad ‘’de Rood-Witte’’. Dit jaar is de heer Bruintjes 65 jaar lid van VV Noordster. Een blijk grote betrokkenheid.

Mevrouw Antje (Ans) Vlietstra (77 jaar) uit Nieuwe Pekela

Mevrouw Vlietstra zet zich sinds 1980 in voor de politieke partij Christen-Democratisch-Appèl. Mevrouw was als voorzitter en als secretaris lid van het bestuur van de afdeling in Pekela. Voor twee perioden is zij lid geweest van de Provinciale Staten in Groningen. Daarnaast zette zij zich in als vrijwilliger voor Innerwheel, Vereniging Golfclub Westerwolde en het Huis van de Groninger Cultuur. Mevrouw Vlietstra heeft zich als vrijwilliger erg breed ingezet.

De heer Johannes (Jan) de Geus, (66 jaar) uit Oude Pekela

De heer De Geus is één van de oprichters van Skeelertouren Oude Pekela. Sinds 1994 was hij Hoofd Organisatie. Skeelertouren Oude Pekela richtte de heer De Geus samen op met de heer Andries Brans. Helaas overleed de heer Brans in 2011 aan de gevolgen van kanker. De heer De Geus organiseerde skeelertochten door heel Nederland maar voornamelijk in Pekela. Vaak werd er gereden voor een goed doel. Een belangeloze inzet.

De heer Hendrik (Henk) Westers (71 jaar) uit Nieuwe Pekela

Sinds 1992 is de heer Westers vrijwilliger bij de Hervormde Gemeente Nieuwe Pekela in verschillende functies. Tevens is meneer vrijwilliger bij Stichting Onstwedder Gaarv’n en bij Eetpunt de Samenleving Nieuwe Pekela. Bij Eetpunt de Samenleving is de heer Westers onder andere kok en kookt geregeld voor ongeveer dertig oudere gasten. Een fantastisch initiatief.

Alle vier personen hebben en zetten zich nog steeds belangeloos in voor de Pekelder samenleving en verdienen vanwege hun betrokkenheid een Koninklijke Onderscheiding.