Gemeente Pekela doet mee aan NLdoet!

Op vrijdag 9 maart 2018 staken burgemeester Jaap Kuin en wethouder Jaap van Mannekes de handen uit de mouwen tijdens NLdoet! Bij Korfbalvereniging WSS in Oude Pekela hielpen zij mee met onderhoudswerkzaamheden in en om het clubgebouw. Wethouder Hennie Hemmes helpt zaterdag 10 maart 2018 mee bij Stichting Dorpshuis de Riggel in Nieuwe Pekela.

De klus

Bij Korfbalvereniging WSS in Oude Pekela werd de prijzenkast moet schoongemaakt en de speelhoek opnieuw ingeruimd. Ook werden er deuren geverfd, muren gesausd, extra schoonmaakwerkzaamheden verricht en daar waar nodig herstelwerkzaamheden uitgevoerd. Bij Stichting Dorpshuis de Riggel werden de zonnepanelen schoongemaakt als onderdeel van de grote schoonmaak. Ook gingen zij het houten voorportaal impregneren en werd rondom het gebouw de verlichting vervangen.

Het Oranje Fonds

Het Oranje Fonds zet tijdens NLdoet de schijnwerpers op vrijwillige inzet en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers zijn voor de samenleving. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk en laat zien hoe leuk vrijwilligerswerk is.

NLDoet Pekela2018