Maart

• Definitieve uitslagen gemeenteraadsverkiezingen en referendum

23 maart 2018

Woensdag 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen en het referendum Wiv2017 gehouden in de gemeente Pekela. De voorzitter van het centraal stembureau heeft tijdens een openbare zitting de definitieve uitslag bekend gemaakt. Deze zitting vond vrijdag 23 maart 2018 om 10:00 uur plaats in de raadszaal van het gemeentehuis in Pekela.

• Correctie percentages verkiezingsuitslag 2014

22 maart 2018

Op woensdag 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen gehouden in de gemeente Pekela. De voorlopige uitslagen zijn tijdens de verkiezingsavond op het gemeentehuis gepresenteerd. Daar kwamen ook de percentages aan bod ten opzichte van 2014. Hierin is per abuis een incorrecte lijst gepresenteerd.

• Expositie Fokko Kuiper in gemeentehuis Pekela

22 maart 2018

Van dinsdag 3 april 2018 tot maandag 14 mei 2018 exposeert Fokko Kuiper (Cupikof) in het gemeentehuis van Pekela. In het gemeentehuis is een expositiewand. Deze biedt (amateur)kunstenaars uit Pekela en de regio de mogelijkheid om te exposeren.

• Action terug naar winkelcentrum de Helling

16 maart 2018

Het filiaal van de Action keert terug naar winkelcentrum de Helling in Oude Pekela. Wethouder Hennie Hemmes maakte dit vrijdag 16 maart 2018 bekend namens het college van de gemeente Pekela. De verwachting is dat in de herfst van dit jaar de Action haar deuren opent in het winkelcentrum.

• Ongeldige stempassen bezorgd in Pekela

09 maart 2018

In de gemeente Pekela zijn ongeldige stempassen voor het raadgevend Referendum (op 21 maart 2018) bezorgd bij een aantal inwoners. Het gaat om inwoners zonder Nederlandse nationaliteit. Volgens de Kieswet kan er bij een referendum alleen gestemd worden door personen met de Nederlandse nationaliteit.

• Zwam in Theo Thijssenschool Nieuwe Pekela

07 maart 2018

In de Theo Thijssenschool is zwam aangetroffen in de kruipruimte onder het kleuterlokaal. Het leslokaal is direct na ontdekking van de zwam door het schoolbestuur gesloten en er zijn maatregelen getroffen. Het is niet noodzakelijk geweest om de gehele school te sluiten.

• Expositie Gina Hassing in gemeentehuis Pekela

02 maart 2018

Gina Hassing exposeert tot en met 8 april 2018 in het gemeentehuis van Pekela. In de centrale hal van het gemeentehuis is een expositiewand waar (amateur)kunstenaars uit Pekela en de regio de mogelijkheid hebben om te exposeren.

• Winterweer!

06 maart 2018

Het gaat weer vriezen! Binnenkort kun je terecht op het Lidoterrein. Hier is sinds woensdag 21 februari weer een ijsbaan in voorbereiding. We wensen je alvast veel schaatsplezier!

• Subsidie sloopwoningen

06 maart 2018

Het college van de gemeente Pekela heeft een subsidieregeling voor de sloop van grondgebonden woningen vastgesteld. De subsidie is bedoeld om het slopen van slechte woningen te stimuleren.