Programma Nationale Dodenherdenking

Op 4 mei vindt elk jaar in Nederland de Nationale Dodenherdenking plaats. Tijdens de dodenherdenking wordt om 20.00 uur in het hele land twee minuten stilte in acht genomen voor alle slachtoffers van oorlogssituaties en vredesmissies. In Oude Pekela, Nieuwe Pekela en Boven Pekela worden jaarlijks Nationale dodenherdenkingen georganiseerd. Dit jaar is het thema van de 4 mei herdenking ‘Jaar van verzet’.

Programma 4 mei Oude Pekela*

19.00 uur: Aanvang herdenkingsbijeenkomst in de NH-kerk aan de Wedderweg.
19.30 uur: Vertrek stille tocht vanaf de kerk met mogelijkheid tot aansluiten traject Raadhuislaan-Parklaan-Burgemeester van Weringstraat. Na aankomst stoet vocaal optreden Christelijke Mannenensemble Pekela.
19.45 uur: Toespraak burgemeester Jaap Kuin. Voordracht gedichten door leerlingen van het Dollard College. Vlaggenceremonie scouting Pekela Bloemenhaag leerlingen basisschool.
19.58 uur: Taptoe, solist.
20.00 uur: Twee minuten stilte
20.02 uur: Krans- en bloemlegging. Nationaal volkslied.
20.15 uur: Einde plechtigheid

*wijzigingen voorbehouden

Programma 4 mei Nieuwe Pekela*

19.00 uur: Aanvang herdenkingsdienst in de NH-kerk.
19.30 uur: Vertrek naar monument begraafplaats. Bloemenhaag basisschoolleerlingen. Toespraak loco-burgemeester Hennie Hemmes. Voordracht gedichten door leerlingen van het Dollard College. Muzikaal intermezzo Excelsior. Vlaggenceremonie scouting Pekela.
19.58 uur: Taptoe, solist Excelsior.
20.00 uur: Twee minuten stilte.
20.02 uur: Krans- en bloemlegging, koraalmuziek Excelsior. Nationaal volkslied Excelsior.
20.15 uur: Einde plechtigheid

*wijzigingen voorbehouden

Vlaginstructie

De gemeente hoopt dat heel Pekela dit jaar weer de vlag uithangt. De volgende vlaginstructies gelden voor de volgende dagen:

• Vrijdag 4 mei: Nationale Dodenherdenking. Nederlandse vlag halfstok, van 18.00 uur tot zonsondergang.
  • Zaterdag 5 mei: Bevrijdingsdag. Nederlandse vlag voluit zonder wimpel de gehele dag (van 1 uur na zonsopkomst en tot 1 uur voor zonsondergang).