Nieuws

 • Vaststelling Zonnevisie Pekela 30 januari 2019

  Op dinsdag 5 februari 2019 staat de vaststelling van de Zonnevisie op de agenda van de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Pekela. Het college van burgemeester en wethouders van Pekela heeft op dinsdag 22 januari 2019 ingestemd met het verwerken van de voorgestelde wijzigingen naar aanleiding van de zienswijzen en enkele algemenere wijzigingen.

 • Ontmanteling hennepkwekerij Holland Marsh 23 januari 2019

  In december 2018 is door de politie voor de tweede keer binnen een jaar in hetzelfde pand een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld aan de Holland Marsh in Nieuwe Pekela. De politie is voor nader onderzoek het pand binnengegaan en op de hennepkwekerij gestuit. Burgemeester Jaap Kuin benadrukt geen hennepkwekerijen te dulden in één van de dorpen in Pekela. Jaap Kuin: “Dan grijpen we samen met de politie in”.

 • Expositie Ina Walvis in gemeentehuis Pekela 18 januari 2019

  Van maandag 21 januari 2019 tot zaterdag 16 maart 2019 exposeert Ina Walvis in het gemeentehuis van Pekela. In het gemeentehuis bevindt zich een expositiewand en deze biedt (amateur) kunstenaars uit de gemeente Pekela en de regio de mogelijkheid om te exposeren.

 • Kies je Sport en Cultuur gaat digitaal verder! 16 januari 2019

  Het project Kies je Sport en Cultuur krijgt een update. De kinderen ontvangen geen boekje meer maar kunnen zich binnenkort via een website inschrijven voor verschillende sportieve en culturele cursussen. Om deze verandering te vieren wordt er een kick-off activiteit georganiseerd op vrijdag 25 januari 2019. De activiteit vindt plaats op een unieke locatie namelijk in het stadion aan de Langeleegte te Veendam, daar zijn ook de kantoren van team Sport gevestigd.

 • Pekela en Acantus starten spreekuur in het gemeentehuis 16 januari 2019

  Op dinsdag 29 januari 2019 starten woningcorporatie Acantus en de gemeente Pekela een spreekuur in het gemeentehuis van Pekela. Het spreekuur wordt iedere dinsdag van 10:30 uur tot 11:30 uur gehouden en werkt zonder afspraak. Het is een proef van een half jaar dat na succes wordt verlengd.