Hoog water in Pekela: de keersluis in de Pekel Aa wordt gesloten

Je zult het vast al gemerkt hebben, maar door de overvloedige regenval staat het water in het Pekelder Hoofddiep erg hoog, bijna tot aan de weg. Momenteel is peil het ruim negentig centimeter boven NAP. Het kritieke punt is 1.05 meter.

Waterschap Hunze en Aa’s heeft verschillende maatregelen genomen om het waterpeil te laten zakken.
Een van die maatregelen is het sluiten van de keersluis in de Pekel Aa even voorbij de jachthaven. Door het sluiten van de keersluis wordt een pomp in werking gesteld waardoor het water wordt omgeleid en het peil gaat zakken

  • Samen koken in Pekela

    06 november 2023

    Goed eten is belangrijk om gezond te leven. En gezond koken hoeft niet duur en ingewikkeld te zijn. Deze dingen vormen de basis voor het project ‘Samen koken in Pekela’. In het najaar wordt een kookcursus van drie workshops gegeven, waarbij inwoners samen koken en eten. Dit is een start, want in 2024 organiseert De Badde samen met de buurt meer kooksessies voor jong en oud.

  • Een steuntje in de rug bij de opvoeding? Inloopbijeenkomst over Buurtgezinnen in De Binding

    01 november 2023

    Op maandag 6 november is er in de bibliotheek in De Binding in Oude Pekela een inloopbijeenkomst over Buurtgezinnen. Dat is een project voor alle Pekelder gezinnen met kinderen in alle leeftijden, die - om wat voor reden dan ook - behoefte hebben aan steun bij de opvoeding. Die steun komt dan van een ander gezin uit de buurt.

  • Speciale inloopbijeenkomsten over energietoeslag in De Badde

    25 oktober 2023

    Bij welzijnsstichting De Badde worden de komende maand drie inloopbijeenkomsten gehouden voor mensen die in aanmerking komen voor de eenmalige energietoeslag 2023.

  • Wieken van molen De Onrust in Pekela moeten worden vervangen

    24 oktober 2023

    Molen De Onrust in Oude Pekela krijgt een opknapbeurt. De koren- en pelmolen uit 1850 wordt opnieuw geschilderd en de wieken worden vervangen.

  • Betonverharding fietspad Compagniesterwijk Oude Pekela

    24 oktober 2023

    Het fietspad Compagniesterwijk in Oude Pekela wordt voorzien van een beton verharding. Deze week gaat aannemer Ad Nooren de bermen langs het fietspad frezen en de graskanten langs het fietspad schrapen.

  • Leerlingen halen 1.828 euro op voor Water for Life

    19 oktober 2023

    Drinkwater komt hier gewoon uit de kraan, maar dat is niet overal in de wereld zo. Leerlingen van drie scholen in Oude Pekela hebben drie weken lang geld bij elkaar gedronken voor Water for Life. Een stichting die zich inzet om alle mensen in arme wijken in de hele wereld toegang te geven tot schoon drinkwater en toilet.

  • Boomplantactie ‘Bomen zijn baas’ van start in de gemeenten Stadskanaal en Pekela - Korting op 15 soorten jonge boompjes

    16 oktober 2023

    Met de actie ‘Bomen zijn baas’ trekken de Natuur en Milieufederatie Groningen (NMG) en Landschapsbeheer Groningen de provincie Groningen door om zoveel mogelijk inwoners te motiveren bomen te planten. De gemeenten Stadskanaal en Pekela ondersteunen de actie omdat bomen een belangrijke bijdrage leveren aan een aantrekkelijke en gezonde leefomgeving voor mens en dier.

  • Informatieavond AED's en burgerhulpverlening in Pekela

    12 oktober 2023

    Wist u dat de eerste 6 minuten bij een hartstilstand van levensbelang zijn? En dat u een belangrijke rol kunt spelen bij de overlevingskans? Want door direct te starten met reanimeren en een AED in te zetten, kunt u levens redden. Op diverse locaties in de gemeente Pekela zijn al AED’s aanwezig, maar nog niet overal voldoende. We willen graag een dekkend AED-netwerk realiseren – de zogenaamde 6-minutenzones – en we vinden het fijn als u hierover meedenkt. Daarnaast willen we ook een zo groot mogelijk netwerk van burgerhulpverleners opbouwen. Alleen AED’s redden namelijk geen levens, daarvoor zijn ook inwoners nodig die weten hoe ze moeten reanimeren en een AED moeten bedienen.

  • Aanleg glasvezel in Pekela

    12 oktober 2023

    Op dit moment is ‘Glasvezel Pekela BV’ druk bezig met het aanleggen van glasvezelleidingen in de gemeente. In Nieuwe Pekela zijn de meeste leidingen inmiddels aangelegd.

  • Wie verdient dit jaar de Breedtesportprijs Pekela?

    12 oktober 2023

    Jaarlijks wordt in december het provinciale Sportgala Groningen georganiseerd. Eén van de vijf categorieën bij dit Sportgala is de Breedtesportprijs. Dit jaar krijgt deze prijs een nieuwe opzet. Vanuit iedere Groninger gemeente dingt één kandidaat mee naar deze bijzondere waarderingsprijs.