Hoog water in Pekela: de keersluis in de Pekel Aa wordt gesloten

Je zult het vast al gemerkt hebben, maar door de overvloedige regenval staat het water in het Pekelder Hoofddiep erg hoog, bijna tot aan de weg. Momenteel is peil het ruim negentig centimeter boven NAP. Het kritieke punt is 1.05 meter.

Waterschap Hunze en Aa’s heeft verschillende maatregelen genomen om het waterpeil te laten zakken.
Een van die maatregelen is het sluiten van de keersluis in de Pekel Aa even voorbij de jachthaven. Door het sluiten van de keersluis wordt een pomp in werking gesteld waardoor het water wordt omgeleid en het peil gaat zakken

  • Inwonersbijeenkomsten Groen- en Watervisie

    11 juli 2023

    Wij zijn op dit moment bezig met het maken van een Pekelder visie – de Groen- en Watervisie - op ons openbaar groen en het water. Graag horen wij wat u daarin belangrijk vindt.

  • Pekela start pilot Buurtgezinnen 

    11 juli 2023

    De gemeente Pekela start vanaf 1 september 2023 met een pilot Buurtgezinnen. Buurtgezinnen is een preventief initiatief in het jeugddomein. Uit onderzoek blijkt dat sociale steun één van de belangrijkste beschermende factoren is voor kinderen en ouders in moeilijke omstandigheden. Buurtgezinnen zoekt voor overbelaste gezinnen een steungezin in de buurt. Het steungezin ontlast ouders en biedt extra aandacht en liefde aan de kinderen.

  • Wethouder Lex Kupers stapt op

    29 juni 2023

    Wethouder Lex Kupers (Samen voor Pekela) heeft op donderdag 29 juni 2023 zijn ontslag ingediend bij de gemeenteraad van Pekela. Reden voor zijn ontslag is het gebrek van vertrouwen van zijn partij Samen voor Pekela. Lex Kupers legt per direct zijn werkzaamheden als wethouder neer.

  • Opvang Oekraïeners verlengd tot definitieve invulling Molenhof

    28 juni 2023

    Er wordt gewerkt aan de toekomstige invulling van de Molenhof voor inwoners met een intensieve zorgvraag en een aantal inleunappartementen. In afwachting van deze realisatie wordt de opvang van Oekraïense vluchtelingen in het pand verlengd om leegstand te voorkomen en omdat het nog altijd onveilig is in Oekraïne.

  • Opening middenterrein Johan van Oldenbarneveldstraat Oude Pekela

    26 juni 2023

    Op maandag 26 juni 2023 heeft wethouder Lex Kupers het vernieuwde middenterrein aan de Johan van Oldenbarneveldstraat in Oude Pekela geopend door het onthullen van een informatiebordje bij de aangelegde wadi.

  • Herplaatsing kunstwerk ‘Man met Hondenkar’

    20 juni 2023

    Op dinsdag 20 juni 2023 is het kunstwerk ‘Man met Hondenkar’ herplaatst in Oude Pekela. Wethouder cultuur Lex Kupers en Hans Mes, kunstenaar en maker van het beeld zorgden er samen voor dat het beeld een nieuwe permanente plek heeft gekregen op de hoek Raadhuislaan/Feiko Clockstraat in Oude Pekela.

  • Eikenprocessierups

    19 juni 2023

    In onze gemeente zijn ook dit jaar nesten van eikenprocessierupsen gesignaleerd in bomen.

  • Telefonische bereikbaarheid gemeentehuis donderdag 15 juni 2023

    14 juni 2023

    Morgen, donderdag 15 juni zijn wij vanaf 13.30 uur telefonisch niet meer bereikbaar.
    Het gemeentehuis is wel gewoon geopend tijdens openingstijden en de eventuele gemaakte afspraken gaan gewoon door.

  • Pekela zet in op meer bewegen

    08 juni 2023

    Samen sporten en bewegen is gezond en leuk! Zeker als je dat buiten kunt doen. Buiten is één grote speelplek. Op woensdag 14 juni 2023 is het nationale Buitenspeeldag en organiseert De Badde samen met voetbalvereniging Pekela 2000 ‘Samen Straatspelen’ voor Pekelder en Oekraïnse kinderen.

  • Gemeente Pekela trapt NK Tegelwippen af met inrichting Kooistralocatie

    05 juni 2023

    Het jaarlijkse NK Tegelwippen is begonnen. Tot en met 31 oktober 2023 gaat de gemeente Pekela de strijd aan met 150 Nederlandse gemeenten om Nederlandse tuinen klimaatbestendiger te maken en de biodiversiteit te bevorderen.