Hoog water in Pekela: de keersluis in de Pekel Aa wordt gesloten

Je zult het vast al gemerkt hebben, maar door de overvloedige regenval staat het water in het Pekelder Hoofddiep erg hoog, bijna tot aan de weg. Momenteel is peil het ruim negentig centimeter boven NAP. Het kritieke punt is 1.05 meter.

Waterschap Hunze en Aa’s heeft verschillende maatregelen genomen om het waterpeil te laten zakken.
Een van die maatregelen is het sluiten van de keersluis in de Pekel Aa even voorbij de jachthaven. Door het sluiten van de keersluis wordt een pomp in werking gesteld waardoor het water wordt omgeleid en het peil gaat zakken

  • Aftrap samenwerking Ieder kind telt mee in Oost-Groningen

    13 maart 2023

    Op maandag 13 maart 2023 hebben Janneke de Jonge van welzijnsinstelling De Badde, Marleen Oostland van Solidair Groningen & Drenthe en wethouder Ellen van Klaveren van de gemeente Pekela hun krachtige samenwerking in het project Ieder kind telt mee in Oost-Groningen bekrachtigd. Dit deden zij op basisschool Hendrik Wester in Oude Pekela door elkaar de bal toe te spelen als teken van en wens op een blijvende actieve en toekomstbestendige samenwerking in Oost-Groningen.

  • Pekela drinkt Water

    08 maart 2023

    Water drinken is normaal, gezond, goedkoop, duurzaam en lekker! Vanaf vandaag hebben alle leerlingen in Pekela waterdrink momenten op school. Deze week gaan de jongerenwerker en de buurtsportcoach bij alle scholen in de gemeente langs om bidons uit te delen om waterdrinken bij de jeugd in Pekela te stimuleren.

  • Standpunten provincie en Waterschap bevaarbaarheid Pekelder Hoofddiep ontvangen

    28 februari 2023

    De gemeente Pekela heeft van de provincie Groningen en het Waterschap Hunze en Aa's een standpunt ontvangen betreft de bevaarbaarheid van het Pekelder Hoofddiep. De gemeente vroeg, mede na opdracht van de gemeenteraad, de provincie Groningen en het Waterschap Hunze en Aa's om een standpunt over het wel of niet bevaarbaar moeten houden van het Pekelder Hoofddiep. Dit naar aanleiding van het komende participatietraject voor het programma Bruggen.

  • Voorjaarstakkenroute

    27 februari 2023

    Van maandag 13 tot en met vrijdag 17 maart 2023 rijden we de inzamelroute voor takken. U kunt zich uiterlijk tot en met donderdag 9 maart 2023 telefonisch opgeven via 0597 617555.

  • Pekela zet in op meer gezonde jaren

    23 februari 2023

    Op donderdag 23 februari 2023 heeft Lex Kupers, wethouder gezondheid van de gemeente Pekela, uit handen van Mirjam Herder van JOGG NL het ‘Pekela JOGG-gemeente’ bord ontvangen. Dit gebeurde op basisschool St. Willibrordus in Oude Pekela in bijzijn van FC Groningen. Hiermee kondigt Pekela aan zich als gemeente de komende jaren te gaan inzetten voor een Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst.

  • Aanwijzingsprocedure lokale media-omroep geopend

    15 februari 2023

    Het Commissariaat voor de Media (CvdM) heeft de aanwijzingsprocedure voor de positie van lokale publieke media-instellingen voor de gemeente Pekela opengesteld.

  • Pekela onderzoekt huidig afvalbeleid

    15 februari 2023

    De gemeente Pekela wil het huidige afvalbeleid onder de loep nemen. Wat vinden de inwoners van de afvalinzameling? Gaat dat goed, kan het anders. Samen met de inwoners wil de gemeente onderzoeken of de kosten voor de inzameling van afval naar beneden kunnen.

  • ‘Kosteloos bezwaar’ maken via no cure no pay-bedrijven

    25 januari 2023

    Verschillende bedrijven bieden hulp aan bij het indienen van een bezwaar tegen de hoogte van uw WOZ-waarde. Deze bedrijven geven aan dit ‘kosteloos’ (via no cure no pay) te doen.

  • Expositie Tiny Dussel- van der Molen in gemeentehuis Pekela

    23 januari 2023

    Vanaf maandag 23 januari tot 26 april 2023 exposeert Tiny Dussel- van de Molen in de centrale hal van het gemeentehuis van Pekela. De werken zijn figuratief en uitsluitend gemaakt met olieverf.

  • Bestuur De Kiepe draagt dorpshuis over aan gemeente 

    20 januari 2023

    Het bestuur van dorpshuis De Kiepe in Nieuwe Pekela draagt het dorpshuis over aan de gemeente Pekela. De laatste jaren is het voor de stichting financieel niet meer haalbaar gebleken om De Kiepe als dorpshuis open te houden. De gemeente zorgt ervoor dat met de koop van het dorpshuis er aanbod van sociaal-culturele activiteiten blijft en dat er een dorpshuisfunctie blijft in Nieuwe Pekela.