Hoog water in Pekela: de keersluis in de Pekel Aa wordt gesloten

Je zult het vast al gemerkt hebben, maar door de overvloedige regenval staat het water in het Pekelder Hoofddiep erg hoog, bijna tot aan de weg. Momenteel is peil het ruim negentig centimeter boven NAP. Het kritieke punt is 1.05 meter.

Waterschap Hunze en Aa’s heeft verschillende maatregelen genomen om het waterpeil te laten zakken.
Een van die maatregelen is het sluiten van de keersluis in de Pekel Aa even voorbij de jachthaven. Door het sluiten van de keersluis wordt een pomp in werking gesteld waardoor het water wordt omgeleid en het peil gaat zakken

  • Storing telefooncentrale gemeente Pekela

    17 januari 2023

    Op dit moment ervaren wij een storing in onze telefooncentrale. Daardoor zijn wij via onze vaste telefoon niet bereikbaar. Dringende vragen kunt u mailen naar info@pekela.nl of bellen met het noodnummer: 0659824733.

  • Meerjarige Prestatieafspraken

    29 december 2022

    Op maandag 12 december 2022 zetten de gemeente Pekela, woningcorporatie Acantus en huurdersorganisatie Huurders in Pekela (HiP) een handtekening onder de lokale meerjarige prestatieafspraken voor 2022-2025. Deze sluiten aan op het Regionaal Ambitiekader 2022-2025. Hierin levert elke partij een bijdrage vanuit haar eigen verantwoordelijkheid. De basis is de gemeentelijke Woonvisie.

  • Gratis afval storten op brengstation

    22 december 2022

    Op 27, 28, 29, 30 en 31 december kunnen inwoners van de gemeente Pekela – op vertoon van legitimatie - gratis afval storten op het brengstation in Nieuwe Pekela. Hiervoor zijn geen munten nodig.

  • Ondergrondse containers (textiel, papier, glas) van 30 december 2022 tot 2 januari 2023 afgesloten

    21 december 2022

    De ondergrondse papiercontainer en ondergrondse kledingcontainers bij De Helling in Oude Pekela en de Poiesz in Nieuwe Pekela zijn vanaf vrijdag 30 december 2022 tot 2 januari 2023 afgesloten. Dit om vandalisme/brandstichting tegen te gaan.

  • Clockstede vanaf 2023 opvang voor Oekraïense vluchtelingen

    15 december 2022

    De gemeente Pekela vangt vanaf begin 2023 ongeveer 120 extra Oekraïense vluchtelingen op in de Clockstede in Nieuwe Pekela. Vanaf januari 2023 huurt de gemeente het pand van Acantus voor twee jaar. Acantus maakt ondertussen plannen om de locatie in de toekomst geschikt te maken voor wonen.

  • Invulling Clockstede Nieuwe Pekela

    Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) maakt per 1 januari 2023 geen gebruik meer van de Clockstede aan de Prunuslaan in Nieuwe Pekela. De locatie werd vanaf januari 2022 gebruikt als quarantaine en isolatielocatie voor asielzoekers met COVID-19. De afspraak met gemeente Pekela en woningcorporatie Acantus was om de locatie hier één jaar voor te gebruiken. Het COA beveiligt het pand nog tot 1 januari 2023.

  • Ziektekostenverzekering voor lage inkomens

    17 november 2022

    Vindt u het moeilijk om een goede zorgverzekering te vinden? Als u een laag inkomen heeft en bijvoorbeeld hoge zorgkosten, kunnen wij u helpen. Ook als u denkt geen zorgkosten te krijgen, is deze verzekering wellicht interessant voor u. Wij hebben namelijk voor u een complete verzekering afgesloten bij Menzis. Deze zorgverzekering heet GarantVerzorgd.

  • Gemeente Pekela presenteert een sluitende begroting

    25 oktober 2022

    De gemeente Pekela heeft een sluitende begroting opgesteld voor het jaar 2023. Het biedt het nieuwe college van burgemeester en wethouders de mogelijkheid om lopende bezuinigingen te schrappen en in te zetten op nieuw beleid. Daarnaast houdt de gemeente oog voor de samenleving en de energiearmoede. De begroting van de gemeente Pekela wordt in de raadsvergadering van dinsdag 8 november 2022 behandeld.

  • Expositie Schildersgroep ‘Met Palet en Penseel’ in gemeentehuis Pekela

    19 oktober 2022

    Van 19 oktober 2022 tot 16 januari 2023 exposeert Schildersgroep ‘Met Palet en Penseel’ uit Oude Pekela in de centrale hal van het gemeentehuis. Er zijn werken in diverse stijlen en uiteenlopende thema’s te bewonderen van dertien lokale kunstenaars.

  • Opvang van Oekraïense vluchtelingen in De Molenhof verlengd

    13 oktober 2022

    De opvang van Oekraïense vluchtelingen in De Molenhof in Oude Pekela wordt eenmalig verlengd tot september 2023. De gemeente Pekela vangt vanaf april 250 Oekraïense vluchtelingen op in De Molenhof. De eigenaar van het pand en de gemeente Pekela hebben deze locatie beschikbaar gesteld aan de Veiligheidsregio Groningen. De Veiligheidsregio Groningen heeft om een verlenging van de opvang gevraagd tot 1 september 2023. De gemeente Pekela is hiermee akkoord gegaan omdat de situatie in Oekraïne nog altijd niet veilig is.