Hoog water in Pekela: de keersluis in de Pekel Aa wordt gesloten

Je zult het vast al gemerkt hebben, maar door de overvloedige regenval staat het water in het Pekelder Hoofddiep erg hoog, bijna tot aan de weg. Momenteel is peil het ruim negentig centimeter boven NAP. Het kritieke punt is 1.05 meter.

Waterschap Hunze en Aa’s heeft verschillende maatregelen genomen om het waterpeil te laten zakken.
Een van die maatregelen is het sluiten van de keersluis in de Pekel Aa even voorbij de jachthaven. Door het sluiten van de keersluis wordt een pomp in werking gesteld waardoor het water wordt omgeleid en het peil gaat zakken

  • Groenonderhoud in en rondom het Pekelder Hoofddiep

    06 september 2022

    Wij ontvangen veel vragen van inwoners over het onderhoud van het Pekelder Hoofddiep en daar rondom. Het beheer in het water van het Pekelder Hoofddiep valt onder de werkzaamheden van het Waterschap. De gemeente is verantwoordelijk voor alle werkzaamheden rondom het water. De gemeente gaat met het Waterschap in overleg om de onderhoudswerkzaakheden in het Pekelder Hoofddiep weer op te pakken.

  • Gemeente Pekela verkoopt grond aan Old Ambt Meubelen

    26 augustus 2022

    De gemeente Pekela heeft 5600 m2 aan grond verkocht aan Old Ambt Meubelen. Zij gaan zich vestigen aan de zichtlocatie naast de gemeentewerf van Industrieterrein West in Oude Pekela. Old Ambt Meubelen bouwt een productielocatie met opslag en een showroom.

  • Coalitieakkoord en kandidaat wethouders Pekela gepresenteerd

    24 juni 2022

    Vrijdag 24 juni 2022 presenteerden de partijen Samen voor Pekela, Socialistische Partij en de Partij van de Arbeid hun coalitieakkoord ‘Samen thuis in de toekomst’. Tijdens de presentatie lichtten de fractievoorzitters het akkoord toe en maakten zij hun kandidaat wethouders bekend. Op donderdag 7 juli 2022 bespreekt de gemeenteraad het coalitieakkoord en vindt de beëdiging van de kandidaat wethouders plaats.

  • Informatieve avonden over bruggen

    15 juni 2022

    Op dinsdag 28, woensdag 29 en donderdag 30 juni organiseert de gemeente Pekela informatieve avonden over de bruggen in Pekela. De gemeente informeert dan inwoners over de huidige situatie, het genomen besluit van de gemeenteraad, de planning en wanneer inwoners kunnen participeren. Tijdens deze avonden worden er geen besluiten genomen.

  • Opening beachvolleybalveld Heeresmeer

    13 juni 2022

    Maandag 13 juni 2022 heeft wethouder Bé Schollema een beachvolleybalveld bij het Heeresmeer in Nieuwe Pekela geopend. Het beachvolleybalveld is aangelegd met zandsponsoring van de H.H. van der Velde BV. Het idee ontstond vorig jaar mede bij Volleybalvereniging Volop omdat er door Corona niet binnen gesport mocht worden. De opening vond plaats tijdens de jeugdtraining van volleybalvereniging Volop ’69.

  • Inwoners Pekela kunnen meehelpen aan ontwikkeling transitievisie warmte (TVW)

    07 juni 2022

    In Nederland worden nog veel gebouwen met aardgas verwarmd, ook in de gemeente Pekela. In het klimaatakkoord is opgenomen dat Nederland in 2050 volledig gebruik maakt van duurzame alternatieven bij het verwarmen van onze woningen en gebouwen. Dit betekent voor de gemeente Pekela dat alle 5.775 woningen in 2050 verduurzaamd moeten zijn.

  • Drie partijen werken aan vorming Pekelder coalitieakkoord

    03 juni 2022

    De partijen Samen voor Pekela, Socialistische Partij en de Partij van de Arbeid werken samen aan een nieuw coalitieakkoord voor de gemeente Pekela voor de periode 2022-2026. De verwachting is dat de presentatie van het akkoord en de beëdiging van de kandidaat wethouders nog voor de start van de zomervakantie op 18 juli plaats kan vinden. Tot die tijd blijft het huidige college van burgemeester en wethouders actief.

  • Informatie aanpak renovatie Pekelder bruggen

    24 mei 2022

    Dinsdag 24 mei 2022 is de gemeenteraad bijgepraat over de uitwerking van het programma renovatie bruggen in Pekela. De gemeenteraad werd bijgepraat over de wijze van uitvoering en het participatietraject. Er zijn nog geen beslissingen genomen in welke bruggen worden gerenoveerd, vervangen of verwijderd. Dit wordt pas gedaan nadat er een participatietraject heeft plaats gevonden. Dat traject start na de zomerperiode van 2022.

  • Brandweer Nederland roept iedereen op om rookmelders in huis op te hangen

    24 mei 2022

    Vandaag is het startschot gegeven voor de landelijke rookmeldercampagne. Vanaf 1 juli is het namelijk wettelijk verplicht dat er op elke verdieping in huis een rookmelder hangt. Met de slogan ‘Check - Koop – Plak’ roept Brandweer Nederland bewoners op om minimaal één werkende rookmelder op te hangen op elke verdieping in huis.

  • Start deelcontrole hondenbelasting

    02 mei 2022

    Vanaf 16 mei 2022 start een deelcontrole op hondenbezit in de gemeente Pekela. Dit jaar gaan de controleurs bij ongeveer 1.900 adressen langs in Pekela om het bezit van honden te controleren. Een regelmatig terugkerende controle is nodig om tot een goede uitvoering van deze belasting te komen. De controleurs inventariseren het hondenbezit en vullen een aangiftebiljet in als een hond wordt aangetroffen waar geen belasting voor wordt betaald.